Hej alla glada!
 
Nu är vi äntligen i Australien, som vi har längtat!
Det blev ju inte direkt så många inlägg när vi bodde i Edinburgh men livet där var ganska likt det vi hade i Sverige ändå. Jobb Mån-Fre, rugby på helgerna och sedan träning och gym på vardagarna.Vi åkte upp till The Highlands i Januari med vår vän Happy som visade oss runt. Detar sjukt häftigt och fint samt något vi definitivt kommer åka tillbaka till. Vi ville verkligen åka till Isle of Skye men det var ganska långt och vi var i princip bara borta i lite över ett dygn bara. 
 
 
 
 
Bron bakom oss är den som har använts i Harry Potter filmerna när de filmar tåget som åker till Hogwarts.
 
Något som var riktigt roligt var att det var så många som kom över och hälsade på oss. Det är såklart något som verkligen kommer bli svårare nu haha men vi hoppas att någon kanske tar sig hela vägen ner hit ;). Känn ingen press.
För mig var inte Edinburgh den roligaste staden och Skottland är inget favoritland för mig att bo i, MEN det hela var så sjukt värt nu i efterhand. Jag har lärt mig mycket om mig själv, växt som person och Sami och jag har blivit ännu starkare av utmaningen. Jag är glad att jag fick chansen att bo där innan vi åkte till Australien för att det är enklare nu att anpassa sig. Man vet att det tar tid att komma in i ett nytt land, skaffa nya vänner och jobb etc.Sami blev utsedd till årets spelare vilket gör det hela ännu mer värt det.
Det var vemodigt att åka ifrån Edinburgh konstigt nog, troligtvis för att vi verkligen började få ett liv och allt började lösa sig för mig och Sami med jobb etc. Men vi var så jäkla taggade på Australien så det fanns aldrig någon tvekan. Vi var hemma i Sverige i nästan två veckor och bara tog det lugnt och laddade batterierna. Eller ja, vi åkte mest runt konstant i två veckor för att hinna träffa så många som möjligt och ändå hann vi inte med alla :(. 
 
Den 18 april påbörjade vi resan ner till Australien och herregud säger jag bara. 36 timmars restid är inte att leka med. Vi var inte människor förens en vecka efter att vi kommit hit  haha. När vi hade flygit 12 timmar till Singapore var vi ganska möra och ville gärna bara att resan ska vara över men då var det 7 timmar kvar till Sydney.. Men men, det gick och vi har blivit väl omhändertagna sedan vi kom hit. 
 
Vi bor alltså i Newcastle som ligger ca 90 minuters bilresa från Sydney norrut längs östkusten. Det är en jätte mysig stad, det vi har sett hittills iallafall. Det finns en hel del stränder, vilket är helt underbart och vi har spenderat ganska mycket tid där redan. Bland annat har vi testat och surfat och det var riktigt svårt haha, men KUL! 
Men staden är ganska utspridd i förorter kan man säga, så man behöver en bil för att det ska bli optimalt. Kollektivtrafik är tyvärr inte riktigt något alternativ då bussarna kommer och går lite som de vill samt så vill vi gärna ha en bil för det blir lättare helt enkelt. Lite skillnad från Edinburgh där du verkligen INTE behövde en bil om du verkligen inte ville ha en. Men vi kollar runt lite och ska kolla på en på tisdag så förhoppningsvis löser det sig snart. 
 
Vi har sedan vi kommit hit bott hos Vice Presidenten i klubben Hamilton Hawks som Sami spelar för. Huset ligger i Cooks Hill, 10 minuters gång från stranden, så det är helt ok kan man säga. Sami och jag har mest försökt att bara ha semester sedan vi kom hit och inte tänkt så mycket på jobb osv vilket har varit riktigt skönt. Nu i veckan ska vi flytta till det huset vi ska bo i här, vilket ligger en bit härifrån och närmre hamnen istället för stränderna.
 
Sami har hunnit spela en match sedan vi kom hit och det var med tredje laget i klubben. Det var för att vi kom ner på torsdagen och de hade match på lördagen och behövde spelare.Samt så fick han chans att visa upp sig i verkligheten för coacherna. 
Den här helgen som har gått har det varit speluppehåll och nästa helg drar det igång igen. Så då får vi se hur det går. Det är iallafall en riktigt bra nivå i första laget så det är ju målet såklart! 
 
Vädret har verkligen varit på vår sida sedan vi kom hit, vi har inte haft under 19 grader hittills så vi kan inte klaga! Idag har jag sökt några jobb så nu får vi hålla tummarna! För alla som undrar, så har vi inte sett några farliga djur än. En gräshoppa attackerade mig igår när vi gick till stranden för jag trampade på den och sedan har vi sett en flygande hund som de kallas. 
Det var dock lite läskigt för den var sjukt stor! Plus att den ser ut som en jäte stor fladdermus så man tror att den ska förvandlas till en vampyr i nästa sekund hehe. 
 
Nu efter denna veckan med ledighet ser vi verkligen fram emot att få lite rutin och vi är så taggade på att börja jobba här nere! Så fort vi blir med bil kommer det bli många roadtrips och det kommer bli så kul!! 
 
Vi ska försöka uppdatera här lite oftare så vänner och familj kan få se lite hur vi har det! 
 
Puss och kram! 

Kommentera

Publiceras ej